Dones i músiques entre segles

La responsable

La meva relació amb les músiques comença amb les dones de la meva família, especialment amb la meva mare Victòria, però també amb la tieta Teresa, les de la seva escola, els cuplets i tot un seguit de variants de tonades inventades. El pare no canta, però em posa les "ranxeres" que tant li agraden. Totes les músiques, Eurovisió, les discoteques, els anys 80 i 90, especialment, omplen els meus referents musicals. Els diferents cànons -segons les categories de clàssica, contemporània, etc. - els vaig conèixer amb l'assignatura d'Història de la música, amb la professora Pilar Ramos López. Amb ella també vaig fer les assignatures al voltant de les relacions amb les dones i la música, i, segurament va marcar d'alguna manera arribar fins aquí. Com la meva mare canto a casa, una mescla de tot aquest univers de músiques.

Una petita presentació

Els estudis que han marcat la meva trajectòria van començar a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona amb el Graduat en Pintura i Escultura, per a continuar amb la llicenciatura en Història de l'Art i el Màster en recerca en Humanitats per la Universitat de Girona. Al llindar entre la creació artística i la recerca, entre moltes altres inquietuds, camino amb la convicció que el que em conforma com a persona són els dubtes. Aquest caràcter submergit en la incertesa constant, em porta, contínuament, a formular-me preguntes i a moure'm com una funambulista entre disciplines, lletres i formes, colors i volums, entre el passat i la contemporaneïtat. Gira, regira i torna.

Treballo d'auxiliar a la Biblioteca de la Universitat de Girona i sóc sòcia fundadora de la cooperativa Cultural Rizoma, SCCL. Caminant entre aquests dos universos neixen els projectes d'investigació històrica, de mediació artística i els treballs en comunitat, els mapes per on caminar, les hibridacions una vegada darrera de l'altra per intentar connectar coneixements i fer allò que podem denominar recerca aplicada. La pregunta constant que tot ho mou és: Què vol dir cultura?

Per conèixer més podeu llegir el meu currículum

Si voleu conèixer una mica més aquesta hibridació entre mons podeu visitar el web La fábrica de memòrias