Dones i músiques entre segles

La dona i la música

Ítem

Dublin Core

Títol

La dona i la música

Data

2022

Drets

Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)

Tipus

Web Page

Zotero

Tipus d'ítem

Web Page

Note

Des de final del segle XIX, a Catalunya es pot constatar una intensa vida musical i també compositiva d’un nombre important de dones, i en aquest aspecte, la història de l’Orfeó Català i el Palau de la Música testimonia la rica activitat de moltes d’elles.

Amb aquesta exposició realitzada amb el comissariat del Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC), volem donar a conèixer diferents moments biogràfics de moltes d’aquestes compositores, intèrprets i també pedagogues, moltes de les quals nascudes a Catalunya, que gràcies a les seves qualitats interpretatives es van donar a conèixer a nivell internacional. Gràcies a una part important de la documentació guardada al nostre Centre durant més d’un segle, i amb la col·laboració d’alguns arxius i museus, volem donar a conèixer una mica més la història d’aquestes dones, sovint profundament actives i compromeses en la seva professió i els seus ideals.

Observem tres rols principals entre la nostra selecció de personatges femenins: des de la dona compositora, com Wanda Landowska, Blanca Selva, Narcisa Freixas o Paquita Madriguera, fins a la dona que destaca en el paper de la pedagogia i la interpretació, com Ònia Farga, Conxita Badia, Maria Canals, Alícia de Larrocha o Rosa Sabater.

Dates: abril-juny 2014
Ubicació: Foyer del Palau
Comissària: Marta Grassot
Suport documental: Sayuri Akimoto

Abstract Note

Exposició realitzada amb el comissariat del Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC).

Access Date

2021-01-06 10:22:42

Data

2022

Drets

Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)

Títol

La dona i la música

URL

Website Title

Centre de documentació de l'Orfeó Català

Col·lecció

Citació

“La dona i la música,” Dones i músiques entre segles, consulta 17 maig de 2022, https://donesmusiques.net/items/show/1094.